La Musica

 

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in de lobby van een hotel. Ooit hebben ze daar enige tijd samen gewoond. Vandaag hebben ze hun scheidingspapieren ondertekend. Hij en zij praten de hele nacht. Als ze niet hadden gedaan wat iedereen deed, maar trouw waren gebleven aan hun eigen grondbeginselen, had het misschien gekund: samen zijn. Hebben ze het überhaupt geprobeerd of is de hunkering naar elkaar het enige wat hen rest?

 

La Musica is een initiatief van acteurs Elsie de Brauw en Délano van den Berg. Het toneelstuk van Marguerite Duras is bekend geworden door de gelijknaminge film. Theateropvoeringen zijn meestal gebaseerd op La Musica Deuxième - de herwerking die Duras in de jaren ’80 maakte. Voor hun voorstelling grijpen Elsie en Délano terug naar de oorspronkelijke tekst uit 1965.

 

Tekst: Marguerite Duras | Initiatief & spel Délano van den Berg & Elsie de Brauw

Lunch

 

Op een onbewaakt moment slaat de liefde toe. In een verlaten etablissement. Ergens aan zee. Het is maar een doordeweekse lunchpauze, maar een man en een vrouw beleven een volledige relatie. Zijn ze in dit moment werkelijk samen, of alleen in hun gedachten bij elkaar? Zeker is dat deze confrontatie een aardbeving in hun burgerlijke bestaan is.

 

 

 

Lunch schildert een toevallige ontmoeting in prachtige en ontnuchterende poëzie. Met elkaar creëren de man en de vrouw het verhaal van hún liefde. Ze verlangen zó hevig naar elkaar, dat taal misschien de enige werkelijkheid is waarin hun liefde kan bestaan.

 

 

 

Tekst: Steven Berkoff | Regie: Eva Lemaire |

Spel: Maxime Heemskerk & Edouard Kain

 

Wil je een voorstelling op visite? Mail naar

delano@mooiweerenzo.nl

Onder 4 ogen

Een voorstelling in je woonkamervoor 3 a 4 personen, alles volgens de richtlijnen van het RIVM

Foto's: Maarten Laupman. Grafisch ontwerp affiches: Lieselot