Afbeelding-deMeiden copy.png
MW&Z Logo Wit op Zwart kopie.jpg
_DSC1592.JPG

Inloop: 19.30uur

Aanvang: 20.00uur

Eindtijd: 21.30uur

Door de nieuwe covid -19 maatregelen hebben wij onze voorstellingen moeten verplaatsen. We zullen zo snel mogelijk de nieuwe data op onze site bekend maken.  

Wat doe je als je een beter leven wordt beloofd? Misschien heb je geluk en kom je uit een stabiel gezin met voldoende inkomen. Ga je naar een goede school en heb je leuke vrienden. Maar er zijn zoveel jonge mensen die dit niet hebben. Wat kies je als je gouden bergen beloofd krijgt terwijl er achter niets ligt waar je op kunt vertrouwen. Ga je mee? Misschien niet met een man. Veel te riskant. Maar wat als het een vrouw is? Een mooie, rijke vrouw naar wie je opkijkt?  En wat als je er na een tijdje achter komt dat je je vergist hebt. Dat je je ziel en lijf verkocht hebt voor een mooie leugen. Je kan niet meer terug, de schepen achter je zijn verbrand. Wie gaat je geloven? De politie? De pers? Jij bent niemand.

Dit soort verhalen horen we sinds het begin van het Me Too-tijdperk steeds vaker. Maar ze bestaan al sinds mensenheugenis. In meer of mindere extreme mate.

 

Jean Genet schreef 'De Meiden' in 1947. Een toneelstuk over twee Poolse zusjes. Ze werken al tien jaar als dienstmeisjes voor Mevrouw en Meneer. Iedere avond spelen ze samen een rollenspel: één van hen speelt Mevrouw, de ander het dienstmeisje. In hun fantasie vermoorden ze Mevrouw om hun vrijheid terug te kunnen krijgen.

"By embracing his own evil, Genet believed, he would become

an authentic individual."

Spel:                                           Julia Diepstraten & Marit Hooijschuur

Regie:                                        Eva Lemaire 

Dramaturgie:                           Alexander Schreuder

Kostuum:                                  Marian Hoefnagels

Regie assistent:                        Liz Laarman

Fotografie:                                Maarten Laupman

Grafisch Vormgeving:             Lieselot Verheye

Techniek:                                  Marcel Brand & David van der Wees

Montage:                                  Anouk Brands

 

 

 

Trailer:

Schiecentrale-Events .jpg