Don Carlos

Over het hopeloze gevecht voor je vrijheid

  

Carlos is de prins van een machtig koninkrijk. Zijn vader, koning Filips, regeert met keiharde hand. Vrijheid van meningsuiting bestaat niet. Wie anders denkt over politiek of godsdienst wordt genadeloos gestraft.

Als kind heeft de gevoelige Carlos de liefde van zijn vader gemist. Nu hij volwassen is, blijft hij daar naar hunkeren. Maar in plaats van zijn zoon te omarmen, deelt Filips klappen uit. Hij trouwt met de vrouw op wie Carlos verliefd is. Hij slaat een verzoeningspoging in de wind. 
En hij weigert Carlos een belangrijke functie te geven. Het enige dat de koningszoon nu nog kan doen, is radicaal in opstand komen tegen zijn vader. Hun persoonlijke conflict wordt politiek. Carlos kiest de kant van de vrijheidsstrijders die rebelleren tegen het regime van Filips.

Prijs: 20,00 euro (inclusief twee gangen diner, excl toetje)

Tijden: 18.00 inloop / 19.30 aanvang voorstelling

Tekst Friedrich Schiller I Regie & bewerking Bart Kiene I Dramaturgie & bewerking Alexander Schreuder  I Kostuum Marian Hoefnagels I Spel Délano van den Berg, Carl Hoogvliet, Maxime Heemskerk, Edouard Kain,  Louis Lemaire | Stage Jip Boschma, Jean Pierre Nschimyumuremyi, Roel Schonekamp