Voorstelling én theatraal toetje!

Groots en Meeslepend

Twee theater-ridders  wachten op de climax in hun leven als personage. Ze verlangen naar heldendom en avontuur. Maar hoezeer ze hun best ook doen, er gebeurt in hun toneelstuk niks.

 

Van onze verhalen verlangen we drama. Onze eigen levens hoeven daarentegen niet bol te staan van diezelfde moord en brand. Althans, dat denken we. Maar vaak vinden we ons leven alledaags en saai. Zeker in vergelijking met het grootse en meeslepende bestaan van onze gefantaseerde helden. Met romantische sprookjes troosten we onszelf en elkaar. Maar ondertussen wakkeren ze onze destructieve verlangens aan. 

 

Wordt het niet tijd om op zoek te gaan naar een nieuw verhaal?

EXCLUSIEF BIJ NA AFLOOP VAN DEZE VOORSTELLING een theatraal toetje: Elektra lecture (zie beneden voor meer informatie)

 

Speeldata: 28 & 29 februari

Inloop: 18:00

Aanvang: 19:00

Prijs: €20,- inclusief tweegangendiner

Tekst & Regie: Warre Simons | Spel Hannah Boer & Elias de Bruyne | Met dank aan: Oerol, Over het IJ Festival & Kameroperahuis

Elektra Lecture

 

Een korte voorstelling over hoe taal in bepaalde situaties gebruikt wordt om mensen te ontmenselijken. De gevolgen daarvan zijn rampzalig.

 

De vader van Elektra is door haar moeder vermoord. Nu wil Elektra hem wreken door diezelfde moeder op haar beurt te doden. Hoe kan deze negatieve keten van vernietigende gevoelens ooit doorbroken worden? Deze voorstelling gaat uit van het oude Griekse verhaal over Elektra en haar familie. Actrice Marit Hooijschuur gaat op zoek naar de rol die ons taalgebruik heeft bij het nemen van wraak.

Regie: Bart Kiene | Spel: Marit Hooijschuur

FOTO: Moon Saris