Meeuw

Over succesvol ongelukkig zijn

Ik leef in het nu. Dat is ideaal voor het theater. Dat is er ook alleen maar nu. Vóór de voorstelling is er niets. En daarna niets méér. (Irina Arkadina)

 

Irina Arkadina is een gevierd actrice. Er is geen rol die ze niet kan spelen. Alleen met het echte leven heeft ze moeite. Haar zoon Kostja wil een beroemd schrijver worden. Hijvindt zijn moeder ouderwets en zoekt naar iets nieuws in het theater. Maar dat is niet zo gemakkelijk te vinden. Buurmeisje Nina droomt van een glansrijkecarrière als actrice. Ze speelt in Kostja’s 'performances'. Al begrijpt ze niet wat dat is. Boris is de jongere vriend van Irina Arkadina. Hij is een succesvolle schrijver.Maar eigenlijk wil hij alleen maar vissen. Dorpsarts Jevgeni is alleen nog geïnteresseerd in kunst. En Micha voelt zich als man gewoon het fijnst in vrouwenkleren. 

 

Alle personages in Meeuw zijn hevig op zoek naar geluk. Ze willen de liefde van degene die ze bewonderen en hopen dat die hen geeft wat ze willen. Ze zijn ambitieus en willen een klein stukje van wat de ander heeft. Ze willen mooier, talentvoller, beroemder en succesvoller worden. Dan zal iemand van hen gaan houden. Geloven ze. 

Data: 3, 8, 11 (matinee ), 15, 16, 17, 22, 23 UITVERKOCHT, 24 UITVERKOCHT, 29, 30 november en 1 december UITVERKOCHT

Prijs: 20,00 euro (inclusief maaltijd)

Tijden: 18.00 inloop / 19.30 aanvang

De matinee voorstelling op 11 november begint om 13:30 uur, inloop vanaf 12:00 uur.

Tekst Anton Tsjechov I Bewerking Tom Blokdijk I Regie Eva Lemaire I Dramaturgie Alexander Schreuder I Kostuum Marian Hoefnagels I Spel Délano van den Berg, Elsie de Brauw, Maxime Heemskerk, Carl Hoogvliet, Edouard Kain, Philippe Lemaire