DE LAT HOOG, DE DREMPEL LAAG

In januari 2015 openden wij met ons Rotterdamse toneelgezelschap een theatercafé.

 

Wat ons betreft moet toneel toegankelijk zijn voor iedereen en onze filosofie luidt dan ook: "De lat moet hoog, de drempel laag."

In ons café spelen we daarom repertoire toneel zonder nonsens. 

De prijs is laag, de sfeer goed en bij iedere voorstelling krijg je overheerlijk te eten.

De geschiedenis

Onze toneelgroep bestaat sinds 2013. We zijn toen ‘gewoon’ begonnen met het maken van twee voorstellingen.

Wat ons verbond waren onze overeenkomende gedachten over toneelkunst, het gelijktijdige afstuderen aan verschillende toneelscholen en onze Rotterdamse achtergrond. 

Ongeveer een jaar later ontstond het idee dat aan de basis ligt van dit theatercafé.

We waren in eerste instantie op zoek naar een repetitieruimte in de stad. Toen we die eenmaal gevonden hadden, besloten wij die open te stellen voor publiek in de buurt zodat wij elkaar konden leren kennen. We besloten in januari en februari 2015 een festival te organiseren van twee maanden waar we wekelijks een andere voorstelling konden spelen mét een hapje en een drankje in onze repetitieruimte. Als er 10 buurtbewoners per avond zouden komen was dat grandioos. Uiteindelijk groeiden we met 70 mensen per avond potdicht. 

Inmiddels zijn we het volledige theaterseizoen (sept - juni) geopend!

De filosofie

De wereld barst van de verhalen. Over geluk en pijn. Over liefde en dood. Over mooie gebeurtenissen of oorlog. Over heel veel dingen die we niet begrijpen. 

Theater vertelt al deze verhalen. En wijwillen ze spelen. We geloven dat je er altijd iets in kunt herkennen. Van jezelf, van mensen om je heen. Of van personen die heel ver van je af staan. We geloven dat theater je wijzer kan maken. Dat het je wereldbeeld kan verbreden en zelfs veranderen. Als je je door al die verhalen laat raken, kan het je helpen om geen onverschillig mens te worden.

We vinden het daarom belangrijk dat professioneel theater toegankelijk is voor iedereen. Ons motto luidt: de lat hoog, de drempel laag. Alles wat moeilijk en ingewikkeld is, willen we helder op het toneel zetten. We willen kernachtige, rauwe en directe voorstellingen maken. Op die manier nemen we je mee in een verhaal. Ook als dat gruwelijk of onaangenaam is. 

We willen niets liever dan dat onze voorstellingen je achterlaten met veel stof tot nadenken en napraten. 

Wij geloven dat theater onze maatschappij verrijkt.