The Beauty Queen of Leenane

 

Zo moeder zo dochter ?

 

The Beauty Queen of Leenane is een komedie over ploeterende mensen. Een moderne klassieker die al over de hele wereld werd opgevoerd. Humoristisch, pijnlijk en ontroerend tegelijk. Bij Mooi Weer & Zo met Elsie de Brauw in de rol van volhardende moeder. 

Het verhaal:

Maureen is veertig en nog altijd maagd. Ze woont samen met haar moeder, die ze met harde hand verzorgt. De situatie is voor beide vrouwen uitzichtloos. Hoop op werk of een betere woning is er niet. Op een dag neemt Maureen een jongen uit de buurt mee naar huis. Hij zal binnenkort zijn geluk in Amerika gaan zoeken en vraagt aan Maureen om met hem mee te gaan. Maar dat ziet haar moeder absoluut niet zitten.

De schrijver:

Martin McDonagh is een van de belangrijke Britse schrijvers van dit moment. Hij schreef talloze toneelstukken, maar ook filmscenario's (o.a. In Bruges en Seven Psychopaths). In zijn werk toont hij met veel humor een wereld waarin mensen het onderscheid tussen goed en kwaad niet zo nauw nemen.

Speeldata:

april: 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 & 25

mei: 19 & 20

Inloop vanaf 18:00 uur

Aanvang voorstelling: 19:30 uur

Locatie: theatercafé Mooi Weer & Zo

Prijs: €20,- inclusief 2 gangen diner

Tekst  Martin McDonagh | Vertaling Bouke Oldenhof | Regie  Eva Lemaire | Dramaturgie  Alexander Schreuder | Kostuums Marian Hoefnagels | Spel Elsie de Brauw, Délano van de Berg, Edouard Kain & Maxime Heemskerk