Tsjechov Avond

 

Anton Tsjechov is een van onze favoriete toneelschrijvers. Vanaf het begin van Mooi Weer & Zo is hij er ieder seizoen bij geweest. Vorig jaar brachten we onze eerste ‘avondvullende Tsjechov’: Meeuw. Maar al eerder namen we verschillende van zijn eenakters op het programma. Zwanenzang, De Beer, Over De Schadelijkheid Van Tabak, Het Huwelijksaanzoek… Allemaal korte maar krachtige voorstellingen die met scherpe humor én mededogen de mens laten zien.

 

Tsjechovs personages zijn als mens te klein om de grote wereld aan te kunnen. Maar ja... ze zijn er nu eenmaal. Ze zijn geboren, ze bestaan. En dus moeten ze zich staande houden. Of het in ieder geval proberen…

 

De drie Tsjechov Avonden zijn een ode aan de Russische meester, die in 1904 stierf toen hij amper 44 was. De situaties die hij in zijn stukken neerzet, zijn nu eens lachwekkend, dan weer triest, maar altijd ‘uit het leven gegrepen’. Elke Avond spelen we twee eenakters, telkens in wisselende combinaties. Welke? Dat verklappen we pas vlak van tevoren!

 

Teksten: Anton Tsjechov Regie: Bart Kiene & Eva Lemaire kostuum: Marian Hoefnagels Spel: Délano van den Berg, Jip Boschma, Maxime Heemskerk, Bart Kiene & Louis Lemaire.   

do 6, do 13 & do 20 februari

Inloop: vanaf 18.00 uur

Aanvang voorstelling: 19.30 uur

Kaarten: 20,- incl. 2 gangen diner

Foto's: Maarten Laupman. Grafisch ontwerp affiches: Lieselot