“De tijd is uit zijn voegen.” Dat is een zin uit het beroemdste toneelstuk aller tijden: Hamlet. Op dit moment voelen we dat allemaal. Het zijn onzekere tijden. De wereld is voor iedereen veranderd. Niemand weet hoe lang de lockdown nog gaat duren. Laat staan hoe het nieuwe normaal eruit zal zien als alles weer een beetje van start kan gaan.

 

Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten! Juist nu zijn we extra hard bezig met de toekomst. Want ondanks alles weten we zeker dat we doorgaan. Samen met jullie. Hoe dan ook. Wij willen verhalen spelen voor jullie, ons publiek.

 

Nu is het zo, dat dit vanwege de lockdown voorlopig nog niet zal gaan in ons vertrouwde theatercafé aan de ‘s-Gravendwijkwal. Zelfs als dat mondjesmaat weer zal mogen, kunnen we verwachten dat het voorschrift zal blijven om afstand te houden. Het gevolg daarvan is dat we per voorstelling maar heel weinig mensen mogen ontvangen. Het theatercafé is daardoor als ruimte niet meer geschikt om publiek te verwelkomen. We zullen op zoek moeten naar andere mogelijkheden om onze verhalen voor jullie te kunnen spelen.

 

Onze ontwikkeling als gezelschap is in een stroomversnelling gekomen. Waar we er eerst vanuit gingen dat we pas over enkele jaren de stap naar een nieuwe speelplek zouden zetten, daar doet zich dat moment nu plotseling voor. We hebben het gevoel dat we niet meer ‘gewoon’ door kunnen gaan in het theatercafé dat we de afgelopen jaren hebben bespeeld. Een nieuw hoofdstuk dient zich aan. Waarom zouden we dan niet de uitdaging aangaan om reeds bedachte toekomstplannen iets eerder te realiseren? We zijn een repertoiregezelschap midden in Rotterdam. Daar hoort een ruimte bij waar jullie je als publiek samen met ons ‘thuis voelen’. Wij blijven geloven in de noodzaak van een eigen ‘huis’. Daar gaan we naar op zoek. Een plek waar we verder kunnen groeien, waar we meer toeschouwers kunnen onderbrengen, waar we nieuwe artistieke wegen in kunnen slaan.

 

Tot die tijd zal Mooi Weer & Zo tijdelijke huisvesting moeten vinden. We zijn daar op dit moment hard mee bezig en weten zeker dat dit zal lukken. Er zijn in onze weergaloze stad genoeg locaties die ons letterlijk en figuurlijk de ruimte bieden om onze verhalen te spelen in verbondenheid met de actuele situatie.

 

We gaan jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden via nieuwsbrieven, social media en onze site. We wensen iedereen een goede gezondheid en kijken ernaar uit jullie terug te zien zo gauw als dat weer kan. Wat ons betreft hoe eerder hoe liever!