ALLE VOORSTELLINGEN VAN SEIZOEN 2017/2018

NIEUW WEST

Over een poging tot verzoening

In de tragische komedie Nieuw West gunnen de broers Marco en Dave elkaar het licht in de ogen niet. Het wordt nooit duidelijk waar hun conflict is ontstaan. Zeker is dat de uitzichtloosheid van hun leefsituatie een grote rol speelt in hun verbitterde, cynische houding. De idealistische en goedgemanierde priester Bär ziet het als zijn heilige taak om Marco en Dave weer nader tot elkaar te brengen. Maar de broers maken het hem mild gezegd niet gemakkelijk. Liever geven zij zich over aan jaloezie, drank en een onweerstaanbare drang om haantje de voorste te zijn. Hoop voor de toekomst lijkt vooral weggelegd voor Meissie. Nu dealt zij nog in sterke drank om wat bij te verdienen, maar zij gelooft nog in de mogelijkheid van een levensreddende liefde. Al krijgt ook zij een stevige desillusie te verwerken.

 

Nieuw West biedt de troostende gedachte dat er altijd mensen zijn die tegen de klippen op proberen het goede te doen.

 

Regie: Eva Lemaire

Dramaturgie: Alexander Schreuder

Spel: Bart Kiene, Philippe Lemaire, Délano van den Berg, Sofie Habets.

Vormgeving: Philippe Lemaire

Geïnspireerd door een tekst van Martin MacDonagh.

DATA:

do 14, vr 15, za 16 / do 21, vr 22, za 23 / do 28, vr 29, za 30 september

do 5, vr 6, za 7 oktober.

TIJDEN:

18.00 uur inloop & eten / 19.30 aanvang voorstelling

PRIJS: 20,00 inclusief 3 gangen!

 

OKTOBER

 

ROMEO & JULIA

Over pure liefde in een gemankeerde wereld

In Shakespeares Romeo & Julia terroriseren twee families de stad met een eeuwenoude vete. Ze veroorzaken een verrotte wereld, waarin macht, aanzien en rijkdom belangrijker zijn dat liefde en geluk. Het noodlot slaat toe wanneer twee jonge, nog onbeschadigde mensen elkaar vinden. Romeo komt uit de ene, Julia uit de andere van de rivaliserende families. Hun liefde is universeel, eeuwigdurend en ultiem. Ze willen alles geven om bij elkaar te zijn. 

 

De bewerking die dramaturg Tom Blokdijk speciaal voor Eva Lemaire maakte, toont de wereld om Julia heen als een onbetrouwbare mannenwereld, die steeds van gedaante veranderent. Alleen aan Romeo kan Julia zich overgeven. Hij is bereid haar overal te volgen – als het moet tot in de dood. 

 

Performer en videokunstenaar Peter van Til ontwerpt voor deze enscenering een audiovisuele wereld die indringend, opzwepend en ongrijpbaar tegelijk is. 

 

Regie: Eva Lemaire

Tekst: Tom Blokdijk naar William Shakespeare

Dramaturgie: Alexander Schreuder 

Spel: Yara Brand, Edouard Kain, Délano van den Berg, Carl Hoogvlied, Gino Slok.

Vormgeving: Philippe Lemaire

Video & sound: Peter van Til

DATA:

do 12, vr 13, za 14 / do 19, vr 20, za 21 / do 26 , vr 27, za 28 oktober

do 2, vr 3, za 4 november

TIJDEN:

18.00 uur inloop & eten / 19.30 aanvang voorstelling

PRIJS: 20,00 inclusief 3 gangen!

NOVEMBER

 

INGEBEELDE ZIEKE

Over strikt noodzakelijke zorg bij darmklachten

Een oude man die niets mankeert maar het tegendeel beweert, huwelijkt zijn dochter uit aan een arts om zich zodoende te verzekeren van niet aflatende medische hulp en vooral van aandacht.

Door een hypochonder te zijn heeft hij een manier gevonden om zichzelf te troosten in zijn eenzame en miserabele bestaan. We zien het ook vandaag de dag overal om ons heen. Eenzame ouderen, mensen die zichzelf troosten door zich te wentelen in kwalen en kwaaltjes om zich te verzekeren van de aandacht van anderen. Zijn ze ziek? Vinden ze het moeilijk om op een prettige en positieve manier contact aan te gaan met anderen? Of zijn ze eenvoudigweg als de dood voor de onherroepelijke dood? Voor sommige mensen is het troostend om er een hele wereld omheen te verzinnen.

Hoewel dat als gegeven tragisch is, zit er ook een vermakelijke kant aan, en de troost neemt in deze voorstelling dan ook hilarische vormen aan.

DATA:

do 9, vr 10, za 11 / do 16, vr 17, za 18 / do 23 , vr 24, za 25 november

do 30 november & vr 1, za 2 december

TIJDEN:

18.00 uur inloop & eten / 19.30 aanvang voorstelling

PRIJS: 20,00 inclusief 3 gangen!

DECEMBER

 

NORA  

Over illusie van perfectie

Het stuk speelt zich af op kerstavond.

 

Nora is getrouwd met Helmer, die haar behandeld als een poppetje. Zij wil het perfecte vrouwtje zijn en de perfecte moeder voor haar twee kinderen.

De voorstelling begint ermee dat zij samen een (nep)kerstboom in elkaar aan het zetten zijn. Haar vriendin Christine (gespeeld door een man) komt langs.

Door allerlei omstandigheden waarin Nora juist het goede probeert te doen voor haar man, komt ze in de problemen met geld. Lang probeert ze dit voor hem verborgen te houden. Als zij het uiteindelijk moet opbiechten reageert hij zo heftig dat het “sprookje” waarin zij geloofde knapt. Als vervolgens blijkt dat het probleem kan worden opgelost en hij haar weer poppetje noemt en lief is, kan ze het niet meer. Ze is veranderd en ziet dat er meer is dan dit leven. Ze verlaat haar man en kinderen. 

Deze voorstelling moet worden gemaakt in deze tijd waarin schijn belangrijker is dan het echte, lang leve Facebook!

DATA:

7, 8, & 9

14, 15 & 16

21, 22, 23 & 24

26, 27, 28, 29 & 30 DECEMBER  

TIJDEN:

18.00 uur inloop & eten / 19.00 aanvang voorstelling

PRIJS: 30,00  incl. 5 gangen 

JANUARI, FEBRUARI, MAART 2018

 
 

HET FESTIVAL 

Tijdens het festival spelen wij iedere week een andere voorstelling (van max 50min).

Daarna krijgt u van ons een kort "theatraal toetje", bijvoorbeeld een jazz-trio of ander Rotterdams muzikaal talent.  

Geniet van dit alles onder het genot van een wijntje, een overheerlijke daghap, lekkere kom soep, speciaalbiertje, huisgebakken taarten, zelf gestookte limoncello,  en/of borrelplank!

Menu:

18:00 Inloop & eten

19:30 Aanvang Voorstelling

20:30 Aanvang Theatraal toetje 

Tickets

 15,00 incl. dagsoep

19,50 incl. 2-gangen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto's: Maarten Laupman. Grafisch ontwerp affiches: Lieselot