Afbeelding-winter-website.png
MW&Z Logo Wit op Zwart kopie.jpg
©LAUPMAN-_DSC0219.jpg

Inloop: 19.00

Aanvang voorstelling: 20.00

Einde avond: 22.00

prijs: 25,- incl broodje en glühwein

info parkeren scrol naar onderkant van deze pagina

De bollen verwarmen we met kleine gaskacheltjes dus kleed je winter's warm aan!

Inclusief een Theatraal toetje door aanstormende talenten van de Toneelacademie Maastricht!!!

Afbeelding-winter-website.png

 

 

Beleef bijzonder theater en een prachtig stukje Rotterdamse architectuur in de warme sfeer van een winterse kerstmarkt

 

Theater op een opvallende locatie midden in Rotterdam! Het Drijvend Paviljoen. Voor Rotterdammers een bekend icoon in de Rijnhaven. Een gebouw dat bestaat uit drie doorzichtige bollen die op het water drijven. Het is sinds afgelopen zomer niet meer toegankelijk voor het publiek. Komend jaar wordt het weggehaald uit de haven. Dus grijp je kans om het nog één keer mee te maken! 

 

Mooi Weer & Zo brengt dit jaar de Kerstspecial op deze plek. Dus ‘special’ zal het zeker zijn! We spelen de voorstelling Winter. We serveren eten uit eigen keuken. We dienen een theatraal toetje op als afsluiter van de avond. En als de maatregelen het tegen die tijd toelaten, dan krijg je er natuurlijk glühwein bij…

 

Het Drijvend Paviljoen is twaalf meter hoog, Het heeft en oppervlakte van vier tennisbanen. En er is een enorm buitenterras. Genoeg ruimte dus voor de corona-maatregelen!

 

Het programma van de kerstspecial:

 

De voorstelling Winter is een komisch en vertederend liefdesverhaal. Een vrouw en een man komen elkaar tegen in een park. Ze hebben niet afgesproken, ze kennen elkaar niet, het lijkt een puur toevallige ontmoeten. Maar zij beweert dat ze zijn vrouw is. Hoewel hij dat vreemd vindt, begint hij te twijfelen of ze niet toch gelijk heeft…

Winter is een stuk van de Noor Jon Fosse. Hij is een van de grote toneelauteurs van onze tijd. Hij legt de ziel van moderne mensen bloot. Zijn personages voelen zich vaak eenzaam en verlangen naar contact. Ze zeggen weinig en veel tegelijk. Ze willen iets onuitsprekelijks zeggen, maar omdat ze dat niet kunnen, herhalen ze zich. Dat klinkt treurig, maar als je er over nadenkt, is het ook grappig. 

 

De regie van Winter is in handen van Lynn Schutter. Met haar haalt MWEZ een nieuw talent in huis. Schutter is in 2018 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en al enige jaren werkzaam geweest als freelance regisseur. Van haar zal komend seizoen ook de voorstelling Stallerhof te zien zijn.

 

Winter wordt gespeeld door Edouard Kain en Claire Hordijk. Met haar voegt MWEZ een nieuw gezicht aan het spelerstabelau toe. Hordijk zal komend seizoen ook te zien zijn in een regie van Eva Lemaire: Drie Zusters. 

 

Faëton 2020 

 

Faëton is de zoon van de god Apollo. Hij wil voor een keer diens zonnewagen besturen. Maar dat is een overmoedige ambitie. 

 

De regie van deze korte eenakter is van Ivar van der Walle. Hij studeert momenteel aan de Toneelacademie Maastricht. Van der Walle werd door het verhaal over Faëton gegrepen toen hij Mythos van Stephen Fry las. Fry vertelt de oude verhalen op een nieuwe manier, zonder afbreuk te doen aan hun schoonheid en zeggingskracht. De duizenden jaren oude mythen lijken zo wel gisteren geschreven. Dat is volgens hem precies de bedoeling van zulke verhalen. spel: Isha Ferdinandus & Noa van der Vorst beide uit het derde jaar van de Toneel academie.

 

 

Scènes uit Augustus: Oklahoma

 

Student-acteurs van de Toneelacademie Maastricht zullen scènes laten zien uit Augustus: Oklahoma, van Tracy Letts. Dit prijsbekroonde toneelstuk vertelt een familieverhaal over drie generaties. De studenten maakten deze voorstelling de afgelopen periode, onder begeleiding van acteur en theatermaker Joost Horward. Hij is al jaren werkzaam op de Toneelacademie Maastricht, waar hij sinds kort de Regie Opleiding leidt. Deze scènes uit Augustus: Oklahoma geven een kijkje in de keuken van de Toneelacademie. Een klas jonge theateracteurs in opleiding die blaken van talent en kunde. 

Regisseur Lynn Schutter over Winter:

'Winter is een fascinerend stuk, zo’n stuk waarvan je het na de eerste keer lezen het echt niet begrijpt en jezelf afvraagt wat moet ik hier in godsnaam mee. Hoe moet ik dit regisseren? Eigenlijk altijd als ik deze gedachten heb bij een stuk weet ik dat ik het moet doen. Alleen al om de taal is het fascinerend, Fosse maakt gebruik in zijn teksten van elliptische zinnen, onvolledige zinnen. Je krijgt nooit helemaal de informatie of gedachten van de personages mee waardoor er veel ruimte is voor eigen intrepretatie ondanks dat de taal wel stuurend is. Het geeft je precies genoeg info om keuze’s te maken vanuit de personages. Dit vind ik iets heel spannends, de aarzelende communicatiestijl, de vele stiltes en de ongrijpbare absurdistische handelingen bieden mij veel ruimte om beeldend te kunnen werken wat mij als maker kenmerkt. 

Het grote thema van Winter is eenzaamheid wat altijd een terugkerend thema is in mijn werk. Vanuit eenzaamheid maken mensen kwetsbare en ondoorgrondelijke keuze’s om een vorm van aandacht om gezien, gehoord of gevoeld te worden. Dat vind ik iets heel kwetsbaars en dat zie ik ook terug bij deze personages. Een gevecht met zichzelf, de ander en de wereld om hen heen.'

_72C9547_LYNN.jpg

Credits:

Tekst: Jon Fosse

Regie: Lynn Schutter

Spel: Edouard Kain & Claire Hordijk

Vertaling: Alexander Schreuder

Kostuum: Marian Hoefnagels

Fotografie: Maarten Laupman

Grafisch ontwerp: Lieselot Verheye 

Mede mogelijk gemaakt door:

Blue21 logo.png

Adres:

Tillemakade 99, 3072 AX te Rotterdam

_DSC7323.JPG
Parkeerkaart_Wilhelminapier met drijvend